Mausteinen tomaattiketsuppi

21.4.2013
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen tomaattiketsuppi

Purkita ketsuppi puhtaisiin pulloihin tai tölkkeihin, sulje ja jäähdytä huoneenlämmössä. Siirrä jääkaappiin, jossa ketsuppi säilyy hyvänä pari viikkoa.

Ainekset

1 1 kg tomaatteja
2 2 sipulia
3 2 valkosipulinkynttä
4 1 punainen chili
5 0,5 dl rypsiöljyä
6 1 tl jauhettua korianteria
7 1,5 dl ruokokidesokeria
8 1 dl tummaa balsamiviinietikkaa
9 1,5 tl suolaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 168 g
Proteiinia 7 g
Rasvaa 48 g
Kuitua 16 g
Energiaa kJ 4882
Energiaa kcal 1167

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Lisäkkeet
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele tomaatit, halkaise ne ja poista kannat. Halutessasi koverra tomaateista siemenet lusikalla. Kuutioi tomaatit. Kuori ja silppua sipulit ja valkosipulinkynnet. Huuhtele ja halkaise chili, poista siemenet ja silppua chili hienoksi. Kuullota kevyesti sipuli ja chili öljyssä. Lisää korianteri ja tomaatit. Kuullota hetki ja lisää sokeri, etikka ja suola. Hauduta kannen alla 45 minuuttia. Jos haluat ketsupista sakeampaa, keitä lopuksi 5–10 minuuttia ilman kantta. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai sokeria.

Vinkki! Jos haluat, voit soseuttaa valmiin ketsupin sauvasekoittimella, jolloin saat siitä täysin sileää.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: tomaatti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5