Mausteinen lihapata

15.12.2009
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen lihapata

Ainekset

4 annosta
1 700 g naudan paistia
2 2 sipulia
3 3 - 4 valkosipulinkynttä
4 2 rkl öljyä
5 3 rkl tomaattisosetta
6 1 rkl punaista thai-currytahnaa
7 5 dl vettä
8 hiukan lihafondia tai liemikuutio
9 1 tl jeeraa
10 hienonnettua persiljaa
11 Lisäksi turkkilaista jogurttia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 5 g 21 g
Proteiinia 40 g 161 g
Rasvaa 15 g 60 g
Kuitua 0 g 2 g
Energiaa kJ 1 330 5322
Energiaa kcal 318 1272

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi paisti. Kuori ja hienonna sipulit. Ruskista lihat kolmessa erässä pannussa ja siirrä kattilaan, huuhtele pannu välillä ja ota liemi talteen. Ruskista sipulit. Sekoita lihojen joukkoon sipuli, tomaattisose ja currytahna sekä siivilöity paistoliemi ja fondi. Mausta jeerella ja hauduta noin tunti, kunnes liha on mureaa. Tarkista maku ja sirottele pinnalle persiljaa. Tarjoa lisänä riisiä ja jogurttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5