Mausteinen lihakastike

27.10.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen lihakastike

Ainekset

6 annosta
1 700 g porsaan sisäfileetä
2 1 rkl öljyä
3 2 sipulia
4 1 valkosipulinkynsi
5 2 tl jauhettua juustokuminaa eli jeeraa
6 1 tl kurkumaa
7 1 rkl sokeria
8 suolaa
9 mustapippurirouhetta
10 400 g tomaattimurskaa
11 2 dl vettä
12 4 rkl rusinoita
13 50 g tuoretta pinaattia tai pakastepinaattia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 61 g
Proteiinia 22 g 134 g
Rasvaa 22 g 129 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 1 354 8122
Energiaa kcal 324 1941

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Suikaloi liha. Kuumenna öljy padassa. Lisää hienonnettu sipuli, valkosipulinkynsi, jeera, kurkuma ja lihat. Kääntele lihapaloja ja anna niiden ruskistua. Lisää pataan loput mausteet, tomaattimurska ja vesi. Hauduta pataa miedolla lämmöllä noin 30 minuuttia. Lisää loppuvaiheessa pataan rusinat, pinaatti ja tarvittaessa lisää vettä.Tarjoa esimerkiksiminttu-sitruunauunacouscousin kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5