Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mausteinen kaalivokki

timer-icon15 min
Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

300 g
Kaalia
1 - 2 kpl
Porkkanaa
1 kpl
Pieni sipuli
2 kpl
Valkosipulinkynttä
2 cm
Pala inkivääriä
1 kpl
Punainen chili
2 tl
Juustokuminaa
1 tl
Korianteria
1 tl
Currya
3 rkl
Öljyä
1 tl
Suolaa
1/2 tl
Mustapippuria
1 rkl
Voita
50 g
Manteleita

Lisäksi

2 dl
Turkkilaista jogurttia
Suolaa
1 rkl
Sitruunamehua

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi, kuori ja viipaloi porkkanat. Suikaloi sipulit, hienonna valkosipulinkynnet ja viipaloi chili. Kuori ja hienonna inkivääripala. Paahda mantelit kuivalla pannulla.

Kuumenna öljy vokissa. Kuumenna mausteita hetki, lisää kasvikset ja paista sekoitellen, kunnes kaali pehmenee. Lisää tarvittaessa pannulle vähän vettä. Viimeistele ruoka voilla ja lisää pinnalle mantelit. Tarjoa lisänä suolalla ja sitruunalla maustettua jogurttia ja leipää.

Miltä maistui?
Resepti:
Taina Salovaara
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.4.2014
|
Muokattu: 31.8.2020

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

281

1177

24,5 g

6,5 g

7,3 g

7,3 g

3,8 g

6,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Valkosipulinkynttä,

2 cm Pala inkivääriä,

Punainen chili,

2 tl Juustokuminaa,

1 tl Korianteria,

1 tl Currya,

1 tl Suolaa,

0,5 tl Mustapippuria,

Suolaa.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli