Mausteinen kaalikeitto

21.5.2014
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen kaalikeitto

Ainekset

10 annosta
1 600 g braatvurstia
2 1 kg varhaiskaalia
3 1 purjo
4 500 g porkkanaa
5 4 l vettä
6 5 kasvisliemikuutiota
7 2 laakerinlehteä
8 10 - 12 maustepippuria
9 1 rkl meiramia
10 4 - 5 rkl tomaattisosetta
Pinnalle
1 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 98 g
Proteiinia 11 g 108 g
Rasvaa 15 g 147 g
Kuitua 4 g 40 g
Energiaa kJ 901 9010
Energiaa kcal 215 2153

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Makkara

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Viipaloi braatvurstit ja paahda ne kattilanpohjalla. Nosta syrjään odottamaan. Huuhtele ja halkaise kaali ja poista kanta. Leikkaa kaali ohuiksi suikaleiksi. Halkaise, huuhtele ja suikaloi purjo. Pese, kuori ja paloittele porkkanat.

Siirrä kasvikset kattilaan ja kääntele hetki, kunnes ne hieman pehmenevät. Kaada vesi kattilaan, lisää liemikuutiot ja kiehauta. Lisää mausteet ja tomaattisose. Keitä miedolla lämmöllä 30–40 minuuttia. Lisää lopussa joukkoon makkaraviipaleet ja keitä vielä hetki. Lisää koristeeksi persiljaa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5