Mausteinen jauheliha-juurespata

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mausteinen jauheliha-juurespata

Ainekset

4 annosta
1 400 g paistijauhelihaa
2 2 sipulia
3 2 valkosipulinkynttä
4 0,5 keräkaalia
5 1 iso porkkana
6 5 keskikokoista perunaa
7 4 - 5 dl vettä
8 1 lihaliemikuutio
9 1 rkl siirappia
10 1 tl rakuunaa
11 meiramia
12 rouhittua mustapippuria
13 suolaa
14 0,5 pientä purjoa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 24 g 96 g
Proteiinia 25 g 99 g
Rasvaa 6 g 25 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 068 4270
Energiaa kcal 255 1021

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Ruskista jauheliha teflonpannulla ja lisää sekaan silputut sipulit, valkosipulit ja kaali. Pane sekaan vesi ja lihaliemikuutio. Hauduta kasvikset pehmeäksi ja lisää kuoritut ja paloitellut porkkana sekä perunat. Mausta siirapilla, yrteillä, pippurilla ja suolalla. Jatka kypsennystä haudutellen. Lisää loppuvaiheessa suikaloitu purjo ja anna kypsyä vielä hetken ajan. Tarjoa esimerkiksi puolukkasurvoksen kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5