Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Kantarellipiirakka

timer-icon60 min
Fork and knife
8 Palaa
Fork and knife
8 Palaa
Kruunaa perinteisen sienipiirakan kantarellitäyte kirsikkatomaateilla. Purjo ja tomaatit antavat kantarellipiirakkaan mukavaa makeutta. Jos rakastat rakuunaa, lisää sitä täytteeseen – tai mausta sienitäyte timjamilla.

Ainekset

Pohja

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
75 g
margariinia
1 tl
leivinjauhetta
3/4 dl
Vettä

Täyte

500 g
(1 l) kantarelleja
1/2 kpl
purjoa
2 rkl
rypsiöljyä
200 g
(1 rs) tuorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
125 g
(1/2 rasiaa) kirsikkatomaatteja
1 tl
kuivattua rakuunaa tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina sormin vuoan pohjalle ja reunoille. Laita jääkaappiin odottamaan.

1 1/2 dl
vehnäjauhoja
1 dl
kaurahiutaleita
75 g
margariinia
1 tl
leivinjauhetta
3/4 dl
Vettä
2

Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele ne. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla ilman rasvaa, kunnes niistä on haihtunut neste ja siirrä sienet kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy ja purjo, ja kuullota purjo pehmeäksi. Sekoita purjo sienien joukkoon.

500 g
(1 l) kantarelleja
1/2 kpl
purjoa
2 rkl
rypsiöljyä
3

Lisää tuorejuusto, kananmunat ja mausteet täytteeseen. Kaada täyte piirakkapohjalle.

200 g
(1 rs) tuorejuustoa
2 kpl
kananmunaa
1 tl
kuivattua rakuunaa tai timjamia
1/2 tl
suolaa
1/4 tl
mustapippuria rouhittuna
4

Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit ja lisää ne piirakan pinnalle. Paista piirakkaa 200-asteisessa uunissa noin 30 minuuttia.

125 g
(1/2 rasiaa) kirsikkatomaatteja
Miltä maistui?(3 arviota)
Resepti:
Yhteishyvän ruokatoimitus
Kuvat:
Ninna Lindström
Julkaistu: 26.2.2007
|
Muokattu: 17.6.2022

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

250

1048

17,5 g

6,5 g

14,5 g

2,3 g

3,3 g

7,0 g

1,0 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

0,75 dl Vettä.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli