Maukas sienipiirakka

26.2.2007
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukas sienipiirakka

Ainekset

8 annosta
Pohja:
1 75 g margariinia
2 1,5 dl vehnäjauhoja
3 1 dl kaurahiutaleita
4 1 tl leivinjauhetta
5 0,75 dl vettä
Täyte:
1 400 g herkkusieniä
2 1 sipuli
3 0,5 purjoa
4 200 g tuorejuustoa
5 2 kananmunaa
6 0,5 rasiaa kirsikkatomaatteja
7 suolaa ja mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 14 g 111 g
Proteiinia 7 g 57 g
Rasvaa 14 g 108 g
Kuitua 2 g 20 g
Energiaa kJ 859 6871
Energiaa kcal 205 1642

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita jauhot, kaurahiutaleet ja margariini kulhossa murumaiseksi. Lisää leivinjauhe ja vesi, sekoita tasaiseksi. Voitele piirasvuoka ja levitä taikina vuoan pohjalle ja reunoille. Nosta jääkaappiin odottamaan. Valmista täyte. Harjaa sienet puhtaiksi ja paloittele. Kuori ja paloittele sipuli. Halkaise, huuhtele ja paloittele purjo. Paista sieniä pannulla, kunnes neste on haihtunut ja siirrä ne kulhoon odottamaan. Lisää pannulle öljy, hienonnettu sipuli ja purjo. Kuullota, kunnes sipuli on pehmeää. Sekoita täytteeseen sienet, sipuli, purjo, tuorejuusto ja kananmunat. Kaada täyte pohjan päälle ja lisää pinnalle halkaistut kirsikkatomaatit. Paista piirasta 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5