Maukas makaronilaatikko

15.8.2010
9 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukas makaronilaatikko

Makaronilaatikko saa mehukkuutta sulatejuustosta.

Ainekset

6 annosta
1 1 paketti (250 g) kylmäsavuporosulatejuustoa (Koskenlaskija)
2 5 dl kiehuvaa vettä
3 6 dl makaronia
4 1,5 l lihalientä
5 1 sipuli
6 400 g jauhelihaa
7 0,5 tl paprikajauhetta
8 0,5 basilikaa
9 2 kananmunaa
10 0,5 dl emmentaljuustoraastetta (halutessasi)

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 46 g 273 g
Proteiinia 39 g 236 g
Rasvaa 26 g 158 g
Kuitua 2 g 12 g
Energiaa kJ 2 419 14513
Energiaa kcal 578 3469

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pastaruoat
Pääruoka-aine Jauheliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pilko juusto paloiksi ja liuota se kiehuvaan veteen. Anna liemen jäähtyä valmistelujen ajan. Keitä makaronit lihaliemessä melkein kypsiksi ja valuta ne hyvin.

Kuori ja hienonna sipuli. Ruskista jauheliha pannulla. Lisää hienonnettu sipuli ja mausteet. Anna sipuleiden hetken aikaa pehmetä.

Sekoita munat sulatejuustoliemeen. Sekoita jauhelihaseos makaroneihin ja kaada voideltuun uunivuokaan. Valuta päälle munaseos. Ripottele pinnalle halutessasi juustoraastetta. Anna laatikon kypsyä 200-asteisen uunin alaosassa noin 40 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5