Maukas lihakeitto

27.1.2006
6 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukas lihakeitto

Ainekset

6 annosta
1 500 g keittolihaa
2 1,5 l vettä
3 2 tl suolaa
4 10 maustepippuria
5 1 laakerinlehti
6 1 sipuli
7 3 porkkanaa
8 250 g lanttua
9 100 g juuriselleriä
10 1 palsternakka
11 6 - 8 keskikokoista kiinteää perunaa
12 suolaa tai 1 lihaliemikuutio, tarvittaessa
13 PInnalle hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 103 g
Proteiinia 19 g 115 g
Rasvaa 6 g 33 g
Kuitua 4 g 24 g
Energiaa kJ 829 4973
Energiaa kcal 198 1189

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhdo liha kylmässä, juoksevassa vedessä. Nosta liha kattilaan ja kaada päälle kylmä vesi. Kuumenna vesi vähitellen kiehuvaksi ja kuori pois samalla pinnalle syntyvää vaahtoa. Lisää suola, laakerinlehti ja pippurit sekä kuorittu ja paloiteltu sipuli. Keitä lihaa hiljalleen 1–1 1/2 tuntia. Pese, kuori ja paloittele porkkanat, lanttu, selleri, palsternakka ja perunat. Nosta lihapala liemestä ja lisää liemeen ensin porkkana, sitten lanttu, selleri ja palsternakka. Lisää vähän myöhemmin perunalohkot. Poista lihasta mahdollinen luu ja leikkaa liha kuutioiksi. Anna keiton kiehua, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Lisää paloitellut lihanpalat sekä tarvittaessa vettä. Anna keiton kiehahtaa. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa tai yksi liemikuutio. Ripottele pinnalle lopuksi persiljasilppua. Tarjoa höyryävä keitto ruisleivän kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lihakeitto
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5