Maukas lammaspata

28.2.2006
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Maukas lammaspata

Ainekset

6 annosta
1 1 kg pakastettu luuton lammaspaisti
2 4 - 6 valkosipulin kynttä
3 1 rkl öljyä
4 1,5 tl suolaa
5 1 tl mustapippuria
6 1 tl rosmariinia
7 2 porkkanaa
8 1 sipuli
9 1 dl vettä
10 1 prk säilyketomaatteja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 23 g
Proteiinia 46 g 276 g
Rasvaa 32 g 194 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 2 045 12268
Energiaa kcal 489 2932

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Kastikkeet, Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista sulaneesta lampaanpaistista ylimääräinen rasva. Paloittele paisti. Kuori ja viipaloi valkosipuli. Kuumenna öljy padassa ja paista lihapaloja sen verran, että ne saavat ruskean paistopinnan. Mausta lihapalat suolalla, pippurilla ja rosmariinilla. Lisää pataan kuoritut ja paloitellut porkkanat, valkosipuliviipaleet sekä kuorittu ja lohkottu sipuli. Sekoita joukkoon vesi ja tomaatit. Kypsennä uunissa 175 asteessa noin kaksi tuntia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lammas pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5