Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätitorttu

Fork and knife
12 Annosta
Fork and knife
12 Annosta

Ainekset

Pohja

400 g
Täysjyväleipäviipaleita
50 g
Voita

Täyte

4 kpl
Liivatelehteä
3 dl
Smetanaa
100 g
Kirjolohenmätiä
2 rkl
Sitruunanmehua
1/2 tl
Rouhittua maustepippuria
3 dl
Kuohukermaa

Koristeeksi

100 g
Hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
100 g
Kirjolohenmätiä
Sitruunalohkoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Jauha leipäviipaleet sulatetun voin kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele leipämassa 24 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan. Sekoita smetana sekä valutettu mäti. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Mausta täyte ripauksella maustepippuria. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä yön yli. Koristele torttu mädillä, sitruunanlohkoilla sekä sipulisilpulla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Timo Viljakainen
Julkaistu: 6.1.2005
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Ravintosisältö

Tämän reseptin ravintotietoja ei ole saatavilla.

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.