Mätitorttu

6.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätitorttu

Ainekset

12 annosta
Pohja
1 400 g täysjyväleipäviipaleita
2 50 g voita
Täyte
1 4 liivatelehteä
2 3 dl smetanaa
3 100 g kirjolohenmätiä
4 2 rkl sitruunanmehua
5 0,5 tl rouhittua maustepippuria
6 3 dl kuohukermaa
Koristeeksi
1 100 g hienonnettua kevätsipulia tai ruohosipulia
2 100 g kirjolohenmätiä
3 sitruunalohkoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 192 g
Proteiinia 8 g 93 g
Rasvaa 25 g 304 g
Kuitua 2 g 18 g
Energiaa kJ 1 344 16132
Energiaa kcal 321 3856

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha leipäviipaleet sulatetun voin kanssa monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi. Painele leipämassa 24 cm halkaisijaltaan olevan leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Pane liivatteet likoamaan. Sekoita smetana sekä valutettu mäti. Liuota liivatteet tilkkaan kiehuvaa vettä ja kaada hieman jäähtynyt liivateseos ohuena nauhana täytteeseen hyvin sekoittaen. Mausta täyte ripauksella maustepippuria. Nostele sekaan vatkattu kermavaahto. Levitä täyte leipäpohjan päälle. Anna tortun hyytyä viileässä yön yli. Koristele torttu mädillä, sitruunanlohkoilla sekä sipulisilpulla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5