Mätitorttu

27.11.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätitorttu

Ainekset

Pohja:
1 150 g hapankorppuja
2 75 g sulatettua margariinia
3 0,5 dl maitoa
Täyte:
1 200 g mätiä
2 6 liivatelehteä
3 200 g maustamatonta tuorejuustoa
4 4 dl kermaviiliä
5 250 g rahkaa
6 1 dl ruohosipulia tai tilliä
7 0,5 dl sitruunamehua
Koristeluun:
1 kirjolohen mätiä
2 ruohosipulia tai tilliä
3 sitruunaviipaleita
4 punasipulia

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 126 g
Proteiinia 121 g
Rasvaa 135 g
Kuitua 24 g
Energiaa kJ 9298
Energiaa kcal 2222

Reseptitiedot

Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Jauha hapankorput monitoimikoneessa. Lisää joukkoon sulatettu margariini ja maito. Painele muruseos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle. Valuta mäti tiheässä siivilässä. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä noin 10 minuuttia. Sekoita tuorejuusto, kermaviili ja rahka kulhossa. Hienonna ruohosipuli tai tilli ja lisää juustoseokseen mädin kanssa. Kuumenna sitruunamehu kiehuvaksi ja liuota liivatelehdet siihen. Sekoita liivatelehdet juustoseokseen ja kaada täyte hapankorppupohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä peitettynä jääkaapissa mieluiten yön yli.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5