Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mätimousse leivälle

Fork and knife
6 Annosta
Fork and knife
6 Annosta
Mätimoussella päällystetyt limppuviipaleet ovat voileipäpöydän klassikko.

Ainekset

1 kpl
(100 g) mätiä
1 kpl
(200 g) maustamatonta tuorejuustoa
1 dl
Ranskankermaa
2 rkl
Hienonnettua ruohosipulia
Sitruunan raastettu kuori
1 rkl
Sitruunamehua
Rouhittua mustapippuria

Lisäksi

Limppuviipaleita
Hienonnettua ruohosipulia

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Sulata ja valuta mäti siivilässä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää ruohosipuli, pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon puolet mädistä.

Nostele seosta limppuviipaleiden päälle ja koristele lopulla mädillä sekä ruohosipulilla.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.11.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

60

251

5,8 g

3,8 g

0,7 g

0,7 g

1,0 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 rkl Hienonnettua ruohosipulia,

Sitruunan raastettu kuori,

1 rkl Sitruunamehua,

Rouhittua mustapippuria,

Limppuviipaleita,

Hienonnettua ruohosipulia.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli