Mätimousse leivälle

21.11.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätimousse leivälle

Mätimoussella päällystetyt limppuviipaleet ovat voileipäpöydän klassikko.

Ainekset

6 annosta
1 1 prk (100 g) mätiä
2 1 prk (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
3 1 dl ranskankermaa
4 2 rkl hienonnettua ruohosipulia
5 sitruunan raastettu kuori
6 1 rkl sitruunamehua
7 ripaus rouhittua mustapippuria
Lisäksi
1 limppuviipaleita
2 hienonnettua ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 75 g
Proteiinia 7 g 41 g
Rasvaa 16 g 98 g
Kuitua 1 g 4 g
Energiaa kJ 947 5684
Energiaa kcal 226 1358

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata ja valuta mäti siivilässä. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon ranskankerma. Lisää ruohosipuli, pestyn sitruunan kuori ja sitruunamehu. Mausta pippurilla. Sekoita joukkoon puolet mädistä.

Nostele seosta limppuviipaleiden päälle ja koristele lopulla mädillä sekä ruohosipulilla.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5