Mätilajitelma

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)

Ainekset

1 150 g siian, muikun ja kirjolohen mätiä
2 merisuolaa
3 1 salaattisipuli
4 2 rkl ruohosipulisilppua
Kastike :
1 1 prk (1,2 dl) smetanaa
2 1 rkl sitruunamehua
3 ripaus sitruuna- ja valkopippuria
Koristeluun :
1 sitruunaviipaleita
Lisäksi :
1 paahdettua tummaa leipää

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 6 g
Proteiinia 97 g
Rasvaa 86 g
Kuitua 1 g
Energiaa kJ 4945
Energiaa kcal 1182

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Osta mädit pakastettuina ja sulata ne hitaasti jääkaapissa. Pakastus tuhoaa mädeissä mahdollisesti olevat loisten aiheuttajat. Jos mädit eivät ole olleet pakastimessa, pakasta ne ensin ainakin vuorokaudeksi. Kysy kaupasta pakastuksesta, samoin mätien suolaisuudesta!150 g mätiä sulaa rasiassaan jääkaapissa vajaassa vuorokaudessa. Mausta mädit suolattuina. Asettele ne ryhmiksi laakealle lasivadille ja silppua keskelle miedonmakuista sipulia. Koristele keko ruohosipulisilpulla.Sekoita kastike maustaen smetanasta ja tarjoa halukkaille lisäksi tummaa leipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
Avainsanat: mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5