Mätijoulutortut

11.10.2018
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätijoulutortut

Suolaiset joulutortut ovat superhelppo pikkujoulupurtava! Paista tortut ilman täytettä ja vii-meistele mädillä ja ranskankermalla juuri ennen tarjoamista.

Ainekset

16 kappaletta
1 1 paketti (500 g) torttutaikinalevyjä (pakaste)
Täyte
1 200 g kirjolohen mätiä (pakaste)
2 1 punasipuli
3 1 prk (200 g) ranskankermaa
4 0,5 ruukkua tilliä
5 0,5 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 11 g 175 g
Proteiinia 4 g 72 g
Rasvaa 17 g 267 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 884 14145
Energiaa kcal 211 3381

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  • Ota mäti jääkaappiin sulamaan noin 4 tuntia aikaisemmin. Sulata taikina pakkauksen ohjeen mukaan.
  • Säädä uuni 225 asteeseen. Puolita sulaneet taikinalevyt. Tee taikinaneliöistä tähtitorttuja: Leikkaa neliön kulmista kohti keskustaa noin 3 cm:n pituiset viillot. Nosta joka toinen sakara taikinaneliön keskelle. Nipistä päät hyvin kiinni.
  • Siirrä tortut leivinpaperille pellille. Paista niitä uunin keskitasolla 12–15 minuuttia. Anna jäähtyä.
  • Valuta kirjolohenmäti tiheässä siivilässä. Kuori ja silppua punasipuli. Vaahdota ranskankerma kevyesti. Päällystä tortut ranskankermalla, mädillä ja punasipulisilpulla. Viimeistele tillillä ja mustapippurilla.
Teksti:
Kuvat: Pia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5