Mätihyydyke

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mätihyydyke

Ainekset

8 annosta
1 5 liivatelehteä
2 1,5 rkl sitruunanmehua
3 0,5 kalaliemikuutio
4 4 dl kermaviiliä
5 2 dl kuohukermaa
6 200 g valutettua siian, muikun tai kirjolohen mätiä tai mätijäljitelmää
7 rouhittua mustapippuria
8 0,5 dl silputtua tilliä tai ruohosipulia

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 3 g 21 g
Proteiinia 10 g 78 g
Rasvaa 17 g 135 g
Kuitua 0 g 0 g
Energiaa kJ 841 6725
Energiaa kcal 201 1607

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Liota liivatteet kylmässä vedessä pehmeiksi. Kuumenna sitruunanmehu kiehuvaksi ja liota siihen puristetut liivatteet ja murennettu kalaliemikuutio. Sekoita sitruunamehuseos kermaviiliin ja lisää vaahdoksi vatkattu kerma sekä loput aineista varovasti käännellen.Kaada seos kelmulla vuorattuun irtopohjavuokaan ja hyydytä viileässä yön yli. Tarjoa mätihyydyke kuorittujen keitettyjen tilliperunoiden kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: mäti
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5