Marokkolaiset uunipaprikat

20.7.2010
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marokkolaiset uunipaprikat

Ainekset

2 annosta
1 2 isoa paprikaa
2 2 dl couscousia
3 2 dl kasvislientä
4 1 sipuli
5 1 rkl öljyä
6 1 tl kurkumaa
7 1 tl paprikajauhetta
8 0,5 tl kuivattua minttua
9 100 g valkosipulituorejuustoa
10 1 dl rusinoita
11 3 rkl persiljaa
12 ripaus suolaa
13 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 86 g 172 g
Proteiinia 16 g 31 g
Rasvaa 17 g 34 g
Kuitua 10 g 20 g
Energiaa kJ 2 362 4723
Energiaa kcal 564 1129

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pese ja leikkaa paprikoista kanta pois. Koverra sisältä pois siemenet ja valkea osa.Mittaa couscoussuurimot kattilaan ja kaada päälle kiehautettu kasvisliemi. Jätä suurimot turpoamaan kannen alle noin 5 minuutiksi.Kuori ja hienonna sipuli. Kuullota sipulit öljyssä pannulla. Lisää joukkoon mausteet ja anna maustua hetken. Sekoita sipulin joukkoon tuorejuusto.Sekoita couscoussuurimot haarukalla irtonaisiksi. Lisää kattilaan sipuliseos, rusinat ja hienonnettu persilja. Sekoita ainekset keskenään ja mausta suolalla ja pippurilla.Täytä paprikat couscousseoksella ja nosta ne uunivuokaan. Pirskota uunivuokaan hieman vettä. Paista paprikoita 225-asteisen uunin keskitasolla noin 30 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: couscous kuskus paprika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5