Marokkolainen kasvispata

27.7.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marokkolainen kasvispata

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 sipuli
3 3 valkosipulin kynttä
4 1 tl inkivääriä
5 1 tl kurkumaa
6 2 tl juustokuminaa eli jeeraa
7 0,5 tl chilihiutaleita
8 1 prk säilöttyjä tomaatteja
9 2,5 dl vettä tai kasvislientä
10 1 prk säilöttyjä kikherneitä
11 300 g kesäkurpitsaa
12 2 - 3 porkkanaa
13 1 paprika
14 suolaa
15 mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 47 g
Proteiinia 2 g 7 g
Rasvaa 8 g 30 g
Kuitua 4 g 15 g
Energiaa kJ 514 2057
Energiaa kcal 123 492

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja hienonna sipuli. Kuutioi kesäkurpitsa melko reiluiksi kuutioiksi. Kuori ja paloittele porkkanat. Poista paprikasta kanta, halkaise paprika, poista siemenet ja kuutioi hedelmäliha. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa. Lisää sipuli ja kuullota se, mutta älä päästä ruskistumaan. Lisää valkosipuli ja mausteet ja kääntele niitäkin pannussa minuutin ajan.Lisää tomaatit, vesi, valutetut kikherneet ja porkkanat. Kuumenna kiehuvaksi ja laske sitten lämpöä. Anna hautua kannen alla noin 20 minuuttia. Lisää sitten loput kasvikset ja kypsennä vielä kunnes ruoka on kypsää. Mausta maun mukaan suolalla ja pippurilla. Tarjoa lisänä kuskusia.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5