Marjoilla täytetty bostonkakku

14.2.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjoilla täytetty bostonkakku

Käytä pakastemarjoja ja tuorejuustoa leivonnassa. Bostonkakussa on pakastemarjoja ja päällä suussa sulavaa suklaata. Katso kuvalliset ohjeet!

Ainekset

15 palaa
Pullataikina
1 3 dl maitoa
2 30 g tuorehiivaa
3 1 tl suolaa
4 2 tl jauhettua kardemummaa
5 1 kananmuna
6 1,25 dl sokeria
7 11 dl erikoisvehnäjauhoja
8 100 g pehmeää margariinia
Täyte
1 0,5 pussia (á 300 g) pakastemarjaseosta
2 1 rkl perunajauhoja
3 1 rasia (200 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 2 tl vaniljasokeria
5 1 dl sokeria
6 1 tl kanelia
7 1 kananmuna
Kuorrutus
1 150 g leivontasuklaata

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 50 g 743 g
Proteiinia 9 g 128 g
Rasvaa 12 g 178 g
Kuitua 2 g 32 g
Energiaa kJ 1 429 21442
Energiaa kcal 342 5125

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Taikinan valmistaminen

1. Valmista taikina. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva kulhoon ja kaada päälle maito. Sekoita joukkoon suola, kardemumma, muna ja sokeri.

Taikinan valmistaminen

2. Lisää suurin osa jauhoista ja vaivaa 5 minuuttia. Lisää loput jauhot ja vaivaa vielä muutama minuutti. Lisää taikinaan pehmeä margariini ja alusta se hyvin taikinaan. Lisää tarvittaessa jauhoja.

Taikinan kohottaminen

3. Taikina on valmista, kun se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoilta. Kohota taikina kaksinkertaiseksi liinan alla vedottomassa ja lämpimässä paikassa noin tunnin ajan.

Taikinan kauliminen

4. Kumoa kohonnut taikina jauhotetulle leivonta-alustalle. Vaivaa taikinasta ilmakuplat pois. Kauli taikina jauhojen avulla laajemmaksi, suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 30 x 40 cm).

Täytteen levittäminen

5. Valmista täyte. Yhdistä kulhossa jäiset marjat ja perunajauhot. Notkista tuorejuusto toisessa kulhossa ja lisää siihen sokerit ja kaneli sekä muna. Levitä tuorejuustoseos taikinalevylle.

Taikinan kääriminen rullaksi

6. Lisää tuorejuustokerroksen päälle jäinen marja-perunajauhoseos. Rullaa taikina kääretortun tapaan tiiviiksi rullaksi. Leikkaa rulla terävällä veitsellä melko leveiksi paloiksi.

Bostonkakun paistaminen

7. Asettele taikinapalat väljästi leivinpaperoituun irtopohjavuokaan (halk. n. 26 cm. Kohota 30 minuuttia. Paista 200-asteisen uunin keskitasolla noin 25 minuuttia tai kunnes pinta on saanut kauniin värin.

Sulaneen suklaan valuttaminen

8. Sulata suklaa miedolla teholla mikrossa tai vesihauteessa, välillä sekoittaen. Valuta suklaa jäähtyneen kakun päälle. Anna suklaan jähmettyä.

Video

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5