Marjavanukas

21.10.2013
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjavanukas

Ainekset

8 annosta
1 12 - 14 kuivahtanutta paahtoleipäviipaletta
2 1 dl sokeria
3 2 rkl appelsiinimehua tai vettä
4 500 g kotimaisia pakastemarjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 34 g 268 g
Proteiinia 3 g 23 g
Rasvaa 1 g 10 g
Kuitua 2 g 16 g
Energiaa kJ 677 5414
Energiaa kcal 162 1294

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Asettele osa leipäviipaleista lomittain noin litran vetoiseen kulhon pohjalle ja reunoille niin, että väleihin ei jää rakoja.

Kiehauta sokeri ja appelsiinimehu tai vesi ja lisää joukkoon jäiset marjat. Sekoittele kunnes marjat ovat lähes sulaneet. Täytä leivillä vuorattu vuoka marjoilla ja valuta päälle liemi. Aseta pinnalle loput leipäviipaleet. Nosta päälle painoksi lautanen ja siirrä kulho jääkaappiin.

Anna mehustua yön yli. Kumoa vanukas lautaselle. Tarjoa jäätelön tai kermavaahdon kera.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5