Marjapiirakka

23.4.2015
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjapiirakka

Mehevän marjapiirakan pohjassa on ruista ja vehnää, täytteessä rahkaa ja kermaviiliä. Marjapiirakka syntyy helposti ja nopeasti pakastemarjoista – valitse marjat makusi mukaan. Piirakka sopii herkutteluhetkien lisäksi myös retkievääksi tai vaikkapa mökki- tai pihatalkooporukalle tarjottavaksi.

Ainekset

8 palaa
1 225 g margariinia
2 1,5 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 4 dl vehnäjauhoja
5 2 dl ruisjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 1 tl kardemummaa
8 2 tl vaniljasokeria
Täyte
1 2 prk (à 200 g) vaniljarahkaa
2 2 prk (à 200 g) kermaviiliä
3 2 munaa
4 4 rkl sokeria
5 2 tl vaniljasokeria
6 300 - 400 g pakastemarjoja
7 2 rkl perunajauhoja

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 62 g 492 g
Proteiinia 17 g 136 g
Rasvaa 32 g 257 g
Kuitua 6 g 45 g
Energiaa kJ 2 543 20343
Energiaa kcal 608 4862

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Piknik, Brunssi
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Suomalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota margariini ja sokeri. Sekoita joukkoon muna. Yhdistä kuivat aineet toisiinsa ja lisää rasvavaahtoon. Sekoita tasaiseksi. Painele taikina jauhotetuin sormin leivinpaperilla päällystetyn uunipellin pohjalle ja reunoille.

Sekoita perunajauhot kohmeisiin marjoihin. Levitä marjat pohjalle. Sekoita rahka, kermaviili, munat, sokeri ja vaniljasokeri. Kaada seos marjojen päälle. Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alaosassa 40–45 minuuttia.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: piirakka piiras
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5