Marjakiisseli ruisrouheella

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjakiisseli ruisrouheella

Ainekset

1 1 l vettä
2 500 g marjasekoitusta esim. mustikoita, vadelmia ja mansikoita
3 1,5 dl sokeria
4 5 rkl perunajauhoja
5 0,5 dl vettä
6 2 tl vaniljasokeria
Pinnalle:
1 2 dl raastettua hapanleipää
2 2 rkl margariinia
3 2 rkl sokeria
4 2 rkl kaakaotomusokeria
5 1 dl kermaa tai vaahtoutuvaa kasvirasvasekoitetta

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 244 g
Proteiinia 8 g
Rasvaa 60 g
Kuitua 22 g
Energiaa kJ 6610
Energiaa kcal 1580

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Valmista ensin kiisseli. Mittaa kattilaan vesi, marjat ja sokeri ja sekoita. Keitä marjoja hiljalleen noin 5 minuuttia. Sekoita perunajauhot pieneen määrään kylmää vettä. Nosta kattila liedeltä ja kaada suurus tasaisena nauhana kattilaan samalla sekoittaen. Nosta kattila takaisin levylle ja anna kiisselin kiehahtaa. Nosta se jäähtymään ja mausta vaniljasokerilla.Kuumenna margariini paistinpannulla. Lisää sekaan hapanleipäraaste ja anna ruskistua kevyesti. Mausta raaste sokerilla ja kaakaotomusokerilla. Kaada kiisseli annosmaljoihin. Ripottele päälle leipäraaste ja nosta halutessasi nokare kerma- tai vanilliinivaahtoa pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: kiisseli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5