Marjakakku

12.7.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjakakku

Ainekset

13 annosta
Kakkupohja:
1 2 kananmunaa
2 0,75 dl sokeria
3 1 dl vehnäjauhoja
4 0,5 tl leivinjauhetta
Täyte:
1 6 liivatelehteä
2 1 l marjoja, esim. mansikoita ja mustikoita
3 4 dl mansikkakermaa
4 200 g maustamatonta tuorejuustoa
5 0,5 dl sokeria
6 0,5 dl vettä
Koristeluun:
1 0,5 - 1 l tuoreita marjoja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 229 g
Proteiinia 4 g 58 g
Rasvaa 15 g 196 g
Kuitua 2 g 21 g
Energiaa kJ 947 12310
Energiaa kcal 226 2942

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja korppujauhota irtopohjainen kakkuvuoka. Vaahdota kananmuna ja sokeri kestäväksi, vaaleaksi vaahdoksi. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Kaada taikina voideltuun vuokaan ja paista 175 asteessa noin 17 minuuttia. Kumoa kakku, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Soseuta marjat. Vaahdota mansikkakerma ja lisää joukkoon vatkaten tuorejuusto, sokeri ja soseutetut marjat. Tarkista sokerin määrä. Kuumenna 1/2 dl vettä kiehuvaksi ja lisää puristetut liivatteet yksitellen joukkoon. Sekoita liivateseos marjavaahtoon hyvin vatkaten. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Nosta alimmaiseksi puolikas kakkulevy ja levitä puolet täytteestä päälle. Nosta toinen levy vaahdon päälle ja levitä loput täytteestä kakun pinnalle. Hyydytä kakku jääkaapissa seuraavaan päivään. Nosta kakku tarjoilulautaselle ja koristele marjoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5