Marjaisat jenkkiletut

27.4.2011
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marjaisat jenkkiletut

Ainekset

4 annosta
1 2 kananmunaa
2 2 rkl fariinisokeria
3 1 dl maitoa
4 1 prk (200 g) kevytranskankermaa
5 3,5 dl vehnäjauhoja
6 2 tl leivinjauhetta
7 1 tl vaniljasokeria
8 ripaus suolaa
9 2 rkl juoksevaa margariinia
10 2 dl pakastemarjoja
11 juoksevaa margariinia paistamiseen
Tarjoiluun
1 juoksevaa hunajaa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 52 g 207 g
Proteiinia 11 g 44 g
Rasvaa 18 g 72 g
Kuitua 2 g 10 g
Energiaa kJ 1 752 7009
Energiaa kcal 419 1675

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vatkaa munien rakenne rikki ja lisää fariinisokeri. Lisää maito ja ranskankerma ja sekoita. Yhdistä toisessa kulhossa jauhot, leivinjauhe, vaniljasokeri ja suola. Lisää muna-ranskankermaseokseen kuivat aineet ja sekoita nopeasti. Kääntele taikinaan juokseva margariini ja jäiset pakastemarjat. Kuumenna margariini ohukaispannussa. Annostele pannun syvennyksiin taikinaa. Taikina kohoaa kypsyessään, joten älä täytä piripintaan. Paista letut keskilämmöllä kauniin kullanruskeiksi, noin 2 minuuttia puoli. Alenna lämpöä, jos letut saavat liiaksi väriä. Kuohkeista letuista tulee paksuja, joten niiden on ehdittävä kypsyä myös sisältä.Pidä valmiit letut lämpiminä folion alla. Nauti letut juoksevan hunajan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lettu ohukainen räiskäle
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5