Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Marja-valkosuklaamousse

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

1 kpl
Liivatelehti
100 g
Valkosuklaata
2 dl
Kuohukermaa
1 kpl
Kananmuna
3 rkl
Sokeria
200 g
Marjoja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Liota liivatelehteä kylmässä vedessä 5 minuuttia. Rouhi suklaa. Lorauta tilkka kermaa pieneen kasariin ja kuumenna kiehumispisteeseen. Liuota kermaan puristettu liivatelehti ja paloiteltu valkosuklaa. Sekoita tasaiseksi. Anna jäähtyä. Vaahdota loppu kerma toisessa kulhossa. Vatkaa kananmuna ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita vaahtoon jäähtynyt valkosuklaaseos. Nostele joukkoon kermavaahto ja marjat. Siirrä mousse viileään noin tunniksi ennen tarjoamista.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.7.2013
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

384

1607

27,8 g

17,3 g

27,3 g

26,3 g

2,0 g

5,3 g

0,1 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

Liivatelehti.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli