Marja-mantelipiirakka

25.8.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marja-mantelipiirakka

Ainekset

10 annosta
Taikina
1 175 g margariinia
2 5 dl vehnäjauhoja
3 4 rkl sokeria
4 1 keltuainen
Täyte
1 50 g margariinia
2 4 rkl sokeria
3 150 g mantelimassaa
4 1 kananmuna
5 1 valkuainen
6 1 rkl vehnäjauhoja
7 1 tl jauhettua kardemummaa
8 4 dl tuoreita marjoja, esim. vadelmia, mustikoita

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 41 g 411 g
Proteiinia 7 g 69 g
Rasvaa 19 g 186 g
Kuitua 2 g 22 g
Energiaa kJ 1 511 15114
Energiaa kcal 361 3612

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Mittaa leikkuuterälliseen monitoimikoneeseen margariini, jauhot ja sokeri. Pyöräytä nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Ota viidesosa taikinasta syrjään toiseen kulhoon ja sekoita loppuosaan keltuainen. Sekoita tasaiseksi. Kääri taikina kelmuun ja nosta jääkaappiin puoleksi tunniksi.

Voit valmistaa täytteen samalla koneella pesemättä sitä. Mittaa kulhoon margariini, sokeri, mantelimassa, munat, vehnäjauhot ja kardemumma. Sekoita nopeasti tasaiseksi.

Nosta taikina hetkeksi leivinpöydälle ennen kaulimista. Kauli ohut taikinalevy ja nosta piirakkavuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaan reikiä haarukalla. Levitä marjat piirakan pohjalle ja valuta päälle mantelitäyte. Ripottele pinnalle loppu murutaikinasta. Paista 175-asteisen uunin keskitasolla 35–40 minuuttia.

+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5