Marinoitu tofu ja vesimeloni-tomaattisalsa

22.4.2012
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu tofu ja vesimeloni-tomaattisalsa

Ainekset

4 annosta
1 2 dl rypsiöljyä
2 1 rkl suikaloitua tuoretta inkivääriä
3 2 valkosipulinkynttä
4 2 rkl soijakastiketta
5 2 rkl juoksevaa hunajaa
6 1 limetin mehu
7 1 paketti (250 g) kiinteää maustamatonta tofua
Meloni-tomaattisalsa
1 1 pala (n. 250 g) vesimelonia
2 2 kypsää tomaattia
3 0,5 punasipuli
4 2 rkl oliiviöljyä
5 1 rkl tummaa balsamiviinietikkaa
6 2 rkl silputtua tuoretta tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 18 g 71 g
Proteiinia 6 g 26 g
Rasvaa 55 g 219 g
Kuitua 4 g 14 g
Energiaa kJ 2 446 9782
Energiaa kcal 584 2338

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Yhdistä marinadin ainekset rasiassa. Leikkaa tofu noin sentin paksuisiksi viipaleiksi. Anna tofun maustua marinadissa peitettynä muutaman tunnin jääkaapissa. Ravistele marinadia välillä. Valmista salsa. Kuutioi vesimeloni ja tomaatti. Kuori ja silppua sipuli. Yhdistä ainekset ja anna maustua hetki jääkaapissa. Kuumenna öljy pannussa. Paista tofu kauniin väriseksi kummaltakin puolelta. Tarjoa tofu salsan kanssa.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: salsa tofu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5