Marinoitu possunfilee

25.4.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu possunfilee

Ainekset

1 1 kg porsaan sisäfileetä
2 2 rkl öljyä
3 1 tl suolaa
4 mustapippuria
5 2 rkl sitruunamehua
6 muutama sitruunan kuorisuikale
7 2 tl tulista chilitahnaa (esim. sambal oelek)
8 1 rkl hunajaa
9 2 valkosipulin kynttä
10 2 rkl tuoretta tai 2 tl kuivattua rosmariinia hienonnettuna
11 2 rkl oliiviöljyä
12 hienonnettua persiljaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 16 g
Proteiinia 210 g
Rasvaa 99 g
Kuitua 0 g
Energiaa kJ 7508
Energiaa kcal 1795

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha
Makuja maailmalta Aasialainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista fileistä kalvot. Ruskista fileet paistinpannussa. Hiero pintaan suolaa ja pippuria. Sekoita uunivuokaan loput ainekset ja kääntele fileitä seoksessa. Pistä toiseen fileeseen paistomittari niin, että sen kärki osuu fileen keskelle. Kypsennä 125-asteisessa uunissa noin 40 minuuttia, kunnes fileen sisälämpötila on 65–70 astetta. Valele fileitä muutaman kerran kypsymisen aikana. Jäähdytä lihat. Nosta jäähtyneet fileet vuoasta. Siivilöi paistoliemi talteen. Leikkaa fileet ohuiksi viipaleiksi ja aseta ne matalaan vuokaan. Valele päälle paistoliemi. Säilytä peitettynä jääkaapissa. Voit kypsentää lihan jo pari päivää aikaisemmin. Valele lihoja välillä liemellä. Aseta lihat tarjolle salaattisuikaleilla peitetylle vadille. Sirottele pinnalle persiljaa ja koristele tomaattilohkoilla.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5