Marinoitu papu-parsakaalisalaatti

7.3.2011
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu papu-parsakaalisalaatti

Helppo mutta maistuva marinadi tekee pakasteparsakaalista ja -pavuista herkullisen ja monikäyttöisen lisäkkeen. Voit tarjota papu-parsakaalisalaatin myös vihersalaattiin sekoitettuna.

Ainekset

2 annosta
1 450 g pakasteparsakaalia (1 pussi)
2 225 g pakastepapuja (1/2 pussia)
Marinadi
1 1 valkosipulinkynsi
2 2 rkl valkoviinietikkaa
3 3 rkl kylmäpuristettua oliiviöljyä
4 1 rkl juoksevaa hunajaa
5 0,5 tl suolaa
6 1 tl rouhittua roseepippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 16 g 33 g
Proteiinia 7 g 14 g
Rasvaa 21 g 42 g
Kuitua 8 g 15 g
Energiaa kJ 1 234 2468
Energiaa kcal 295 590

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Ruokatyypit Salaatit
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kiehauta vesi kattilassa ja lisää siihen pakastepavut ja -parsakaalit. Keitä muutama minuutti niin, että kasvikset säilyvät vielä napakoina eivätkä pehmene liikaa.Valuta kasvikset siivilässä. Sekoita marinadin ainekset kulhossa. Valuta marinadi kuumien kasvisten päälle.Jäähdytä papu-parsakaalisalaatti ja siirrä se mielellään jääkaappiin marinoitumaan muutamaksi tunniksi tai yön yli. Tarjoa vihersalaattiin sekoitettuna tai lihan tai kalan lisäkkeenä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
Avainsanat: parsakaali vihreä papu
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5