Marinoitu paahtopaisti ja piparjuuri-kapriskastike

17.9.2012
5 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu paahtopaisti ja piparjuuri-kapriskastike

Ainekset

10 annosta
1 1,2 - 1,5 kg naudan sisä- tai paahtopaistia
2 1 tl suolaa
3 1 tl rouhittua mustapippuria
Ruskistamiseen
1 1 rkl öljyä
2 1 rkl margariinia tai voita
Marinadi
1 1 dl kylmäpuristettua oliiviöljyä
2 1 rkl timjamia
3 1 ruukku tuoretta basilikaa
4 2 valkosipulinkynttä
5 2 rkl juoksevaa hunajaa
6 0,5 dl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
7 1 tl suolaa
8 ripaus rouhittua mustapippuria
Piparjuuri-kapriskastike
1 2 dl säilöttyjä pieniä kapriksia
2 1 prk (200 g) ranskankermaa
3 1 rkl piparjuuritahnaa
4 1 prk (200 g) turkkilaista jogurttia
5 ripaus suolaa
6 ripaus sokeria
7 ripaus rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 6 g 61 g
Proteiinia 30 g 299 g
Rasvaa 21 g 213 g
Kuitua 0 g 4 g
Energiaa kJ 1 414 14137
Energiaa kcal 338 3379

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Naudanliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Kuvalliset ohjeet

Paistin ruskistaminen

1. Ota paisti huoneenlämpöön tuntia ennen valmistamista. Poista kalvot. Kuivaa pinta talouspaperilla. Kuumenna rasva pannussa. Ruskista paisti kauttaaltaan.

Paistin maustaminen

2. Nosta paisti uunivuokaan. Hiero pintaan suola ja mustapippuri.

Paistin paistaminen

3. Työnnä lihalämpömittari paistin paksuimpaan kohtaan. Paista 125-asteisen uunin keskitasolla, kunnes lihan sisälämpötila on 60 astetta. Tällöin paisti on sisältä punertavaa ja pinnalta täysin kypsää. Varaa uunikypsennykseen aikaa noin 1–1/2 tuntia kiloa kohden. Halutessasi voit paistaa paistin kypsemmäksi.

Paistin vetäytyminen

4. Kääri paisti alumiinifolioon ja anna vetäytyä 30–60 minuuttia.

Marinadin valmistaminen

5. Sekoita marinadin ainekset. Siirrä paisti tilavaan ja puhtaaseen pakastemuovi-pussiin. Kaada paistin päälle marinadi.

Paistin marinoiminen

6. Sulje pussi tiiviisti ja kääntele sitä niin, että marinadi leviää tasaisesti lihan pinnalle. Siirrä kulhoon ja jääkaappiin 1–2 vuorokaudeksi.. Kääntele pussia välillä.

Paistin viipaloiminen

7. Leikkaa paisti ohuiksi viipaleiksi. Tarjoa kastikkeen kanssa. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään. Anna maustua jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Reeta Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5