Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto

6.11.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu marja-hedelmäsalaatti ja mascarponevaahto

Tarjoa raikas marja-hedelmäsalaatti mascarponevaahdon kanssa.

Ainekset

6 annosta
1 1 l tuoreita mansikoita
2 4 keltaista tai vihreää kiivi-hedelmää
3 700 g vesimelonia
4 1 dl ruokosokerisiirappia tai vaaleaa siirappia
5 1 ruukku tuoretta minttua tai sitruunamelissaa
6 1 - 2 limen puristettu mehu
Mascarponevaahto
1 1 dl vispikermaa
2 100 g mascarponejuustoa
3 1 tl vaniljasokeria
4 2 - 3 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 251 g
Proteiinia 3 g 19 g
Rasvaa 14 g 82 g
Kuitua 4 g 26 g
Energiaa kJ 1 317 7904
Energiaa kcal 315 1889

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Aamu-, väli- ja iltapalat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät, Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ohjeet

Poista mansikoista kannat ja leikkaa mansikat lohkoiksi tai viipaleiksi. Kuori ja kuutioi kiivit. Leikkaa melonista kuori ja kuutioi hedelmäliha pieniksi kuutioiksi. Yhdistä ainekset.

Laita ruokosokerisiirappi tai vaalea siirappi kasariin ja kiehauta. Sekoita joukkoon silputtu minttu tai sitruunamelissa ja puristettu limen mehu. Kaada liemi salaatin joukkoon, sekoita ja anna maustua 1-2 tuntia.

Valmista mascarponevaahto. Vaahdota vispikerma ja vatkaa joukkoon mascarponejuusto. Mausta vaniljasokerilla ja sokerilla.

Teksti:
Kuvat: Jami Jaakonen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5