Marinoitu lammaspata

2.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu lammaspata

Ainekset

5 annosta
1 600 g luutonta lampaanpaistia paloina
Marinadi:
1 0,75 dl ruokaöljyä
2 3 rkl kuivaa valkoviiniä
3 1 rkl kuivattua oreganoa
4 0,5 tl kuivattua timjamia
5 laakerinlehti murskattuna
6 5 valkosipulinkynttä hienonnettuna
7 rouhittua mustapippuria
Pataan:
1 5 - 10 dl lihalientä
2 0,5 lanttua kuutioina
3 10 - 15 ruusukaalia
4 1 dl hillosipuleita
5 0,5 - 1 tl suolaa
6 1,5 rkl balsamiviinietikkaa
7 1 rkl fariinisokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 41 g
Proteiinia 28 g 138 g
Rasvaa 29 g 147 g
Kuitua 1 g 7 g
Energiaa kJ 1 723 8616
Energiaa kcal 412 2059

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Pataruoat
Pääruoka-aine Lammas

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sekoita marinadiainekset keskenään ja kaada kulhoon lihakuutioiden päälle. Sekoita ja anna marinoitua yön yli viileässä, kääntele lihapaloja välillä. Pane valutettu marinoitunut liha pataan ja ruskista se padan pohjalla. Lisää lihaliemi, lanttukuutiot, ruusukaalit, hillosipulit sekä mausteet. Keitä ruokaa hiljalleen noin 1 ½ tuntia ja lisää tarvittaessa vettä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
Avainsanat: lammas lanttu pata
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5