Marinoitu balsamicolohi

20.2.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoitu balsamicolohi

Marinoitu lohi on mainio vierasruoka. Varaa lohen maustumiseen kolme tuntia aikaa. Tarjoa salaatin, sitruunamajoneesin ja leivän kera.

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohifileetä
2 1 tl suolaa
3 0,25 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
4 0,5 dl balsamicoa
5 0,5 sitruunan mehu
6 4 aurinkokuivattua tomaattia
7 2 rkl öljyä tomaattipurkista
8 2 rkl kapriksia
9 2 rkl silputtua tilliä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 2 g 10 g
Proteiinia 29 g 115 g
Rasvaa 29 g 115 g
Kuitua 1 g 3 g
Energiaa kJ 1 612 6446
Energiaa kcal 385 1541

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Maidoton
Ruokalajit Lisäkkeet, Brunssi
Ruokatyypit Kalaruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Pane ruodottomaksi nypitty lohi öljyttyyn uunivuokaan. Mausta suolalla ja pippurilla. Kypsennä 225-asteisessa uunissa noin 15 minuuttia. Sekoita balsamico, sitruunamehu ja tomaattipurkin öljy keskenään. Kaada seos lohen päälle.

Lisää silputut tomaatit, kaprikset ja tillisilppu. Peitä kala kelmulla ja anna maustua noin 3 tuntia. Tarjoa lohen kanssa vihreää salaattia, sitruunalla maustettua majoneesia ja tuoretta leipää.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5