Marinoidut sipulit

28.2.2006
1 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut sipulit

Ainekset

8 annosta
1 500 g pieniä punasipuleita
2 0,5 dl yrttejä (timjamia, basilikaa tai salviaa)
3 1 rkl öljyä
4 0,5 dl vettä
5 0,5 dl balsamiviinietikkaa
6 0,5 dl punaviiniä
7 2 rkl hunajaa
8 0,25 tl suolaa
9 0,25 tl mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 7 g 57 g
Proteiinia 1 g 7 g
Rasvaa 2 g 14 g
Kuitua 1 g 9 g
Energiaa kJ 226 1807
Energiaa kcal 54 432

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja lohko punasipulit. Hienonna yrtit. Kuumenna öljy kattilassa ja kuullota sipuleita hetki. Lisää vesi, balsamiviinietikka, punaviini, hunaja ja mausteet. Keitä miedolla lämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät. Siirrä sipulit rasiaan tai tölkkiin, anna jäähtyä ja marinoi yön yli. Lisää halutessasi tuoretta yrttiä pinnalle ennen tarjoilua. Marinoidut sipulit sopivat alkupalaksi tai ruoan lisäkkeeksi.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: sipuli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5