Marinoidut silakkapihvit

25.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut silakkapihvit

Ainekset

20 kappaletta
1 600 g silakkafileitä
2 1 tl suolaa
3 ripaus rouhittua mustapippuria
4 1 dl ruisjauhoja
5 0,5 dl makeaa sinappia
6 1 dl silputtua tilliä
7 voita paistamiseen
Etikkamarinadi
1 1 dl punaviinietikkaa
2 0,5 dl sokeria
3 3 dl vettä
4 0,5 tl suolaa
5 6 kokonaista neilikkaa
6 3 laakerinlehteä
7 2 pientä punasipulia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 4 g 84 g
Proteiinia 5 g 105 g
Rasvaa 3 g 58 g
Kuitua 0 g 10 g
Energiaa kJ 272 5448
Energiaa kcal 65 1302

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata silakkafileet. Mausta ne suolalla ja pippurilla. Mittaa jauhot lautaselle. Leivitä fileet nahkapuolelta jauhoissa ja nosta ne voipaperille odottamaan. Voitele puolet fileistä sinapilla ja ripottele päälle tillisilppu. Nosta loput fileistä kansiksi päälle ja paina fileet kiinni toisiinsa. Paista pihvit voissa 3–4 minuuttia molemmilta puolilta. Siirrä pihvit uunivuokaan. Mittaa marinadin ainekset kattilaan. Kuori sipulit ja leikkaa ne ohuiksi viipaleiksi. Lisää ne kattilaan. Kiehauta marinadi välillä sekoitellen. Ota kattila pois levyltä ja sekoita, kunnes sokeri on liuennut. Kaada kuuma marinadi silakkapihvien päälle. Anna pihvien maustua huoneenlämmössä hetki ennen tarjoilua tai anna niiden vetäytyä jääkaapissa muutama tunti, jolloin marinadi imeytyy paremmin silakoihin.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: silakka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5