Marinoidut porkkanat

12.7.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut porkkanat

Ainekset

5 annosta
1 500 g porkkanoita
Marinadi:
1 1 valkosipulin kynsi
2 0,5 dl öljyä
3 2 rkl sitruunamehua
4 2 tl hunajaa
5 0,25 tl suolaa
6 2 rkl tuoretta yrttiä, esim. timjamia tai basilikaa, halutessasi

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 8 g 39 g
Proteiinia 1 g 3 g
Rasvaa 9 g 46 g
Kuitua 3 g 13 g
Energiaa kJ 490 2452
Energiaa kcal 117 586

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Lisäkkeet, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori ja viipaloi porkkanat. Kiehauta vesi, lisää porkkanat ja keitä puolikypsiksi. Kaada vesi pois. Valmista marinadi. Kuori ja hienonna valkosipulinkynsi. Purista sitruunamehu. Sekoita marinadi valkosipulista, öljystä, sitruunamehusta, hunajasta ja suolasta. Lisää halutessasi vielä hienonnettuja tuoreita yrttejä. Kaada marinadi porkkanoiden joukkoon ja anna maustua jääkaapissa kannellisessa astiassa muutama tunti tai seuraavaan päivään. Lisää koristeeksi tuoreita yrttejä ja tarjoile ruokien lisäkkeenä tai noutopöydässä.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: porkkana
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5