Marinoidut mansikat

16.6.2006
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut mansikat

Ainekset

5 annosta
1 1,5 l masikoita
2 1 appelsiinin mehu
3 1 appelsiinin raastettu kuori
4 1 - 2 rkl likööriä (esim. grand marnier, mansikka- tai mesimarjalikööriä)
5 sokeria
Tarjoiluun:
1 2,5 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta tai 0,5-1 l jäätelöä

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 20 g 98 g
Proteiinia 3 g 14 g
Rasvaa 2 g 8 g
Kuitua 3 g 14 g
Energiaa kJ 486 2432
Energiaa kcal 116 581

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Munaton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Poista mansikoiden kannat ja puolita ne. Pese appelsiini huolellisesti. Purista mehu ja raasta kuori. Raasta vain oranssi osa, valkoisesta tulee kitkerä maku. Sekoita marinointiliemi appelsiinin mehusta, kuoresta ja likööristä tai sokerista. Anna maustua tunti jääkaapissa. Tarjoile vaahdotetun vaniljakastikkeen tai jäätelön kanssa.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen, Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: mansikka
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5