Marinoidut basilika-paprikat

27.8.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marinoidut basilika-paprikat

Tarjoa paprikoita paahdetun leivän päällä alkupalana tai salaatissa. Paprikat sopivat myös kalan tai lihan lisäkkeeksi.

Ainekset

1 4 punaista paprikaa
Marinadi
1 1,5 dl neitsytoliiviöljyä
2 2 rkl punaviinietikkaa
3 1 rkl ruokokidesokeria
4 0,5 tl kuminansiemeniä
5 1 dl silputtua tuoretta basilikaa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 43 g
Proteiinia 6 g
Rasvaa 138 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 5954
Energiaa kcal 1423

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton, Munaton, Kasvis, Vegaani
Ruokalajit Pääruoat, Lisäkkeet
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Huuhtele ja halkaise paprikat. Poista niistä siemenet. Nosta paprikat kuoripuoli ylöspäin uunipellille. Grillaa paprikat uunin grillivastuksen alla 250 asteessa ja uunin ylätasolla 10–15 minuuttia tai kunnes paprikat saavat kunnolla väriä ja kuoreen muodostuu mustia laikkuja.

Siirrä kuumat paprikat pakastepussiin 15 minuutiksi. Tämän jälkeen kuoret lähtevät hyvin käsin vetämällä.

Sekoita tällä välin marinadin ainekset rasiassa. Suikaloi kuoritut paprikat ja siirrä ne heti marinadiin. Anna maustua jääkaapissa vähintään muutama tunti, mielellään yön yli.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: paprika
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5