Marianne Heikkilän kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

27.3.2017
3 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Kylmäsavulohi-parsakaalipiiras

Tämä ohje on Marianne Heikkilän moderni versio lapsuuden suolaisista sieni-, juusto-, kala- ja kinkkupiiraista.

Ainekset

8 annosta
Pohja
1 2 dl ruisjauhoja
2 1 dl vehnäjauhoja
3 4 rkl öljyä
4 1,5 dl kylmää vettä
5 1 tl suolaa
Täyte
1 200 g kylmäsavulohta viipaleina
2 1 pieni parsakaali
3 1 dl raejuustoa
4 0,5 sitruunan mehu
Hyydyke
1 1 ruukku tilliä
2 2 kananmunaa
3 2 rasiaa (400 g) maustamatonta tuorejuustoa
4 2 dl ruokakermaa
5 rouhittua mustapippuria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 17 g 134 g
Proteiinia 14 g 114 g
Rasvaa 31 g 248 g
Kuitua 4 g 28 g
Energiaa kJ 1 700 13598
Energiaa kcal 406 3250

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat, Leivonnaiset, Lounas
Ruokatyypit Suolaiset leivonnaiset
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Säädä uuni 175 asteeseen. Sekoita pohjan ainekset kulhossa taikinaksi. Painele taikina pyöreään piirakkavuokaan (halkaisija noin 25 cm) ja siirrä jääkaappiin.

Pilko kylmäsavulohi noin sentin kokoisiksi paloiksi. Pese parsakaali, irrota kukinnot ja halkaise ne pituussuunnassa pariin osaan. Laita parsakaalipalat ja kylmäsavulohikuutiot kulhoon, lisää raejuusto ja purista joukkoon sitruunan mehu. Sekoita.

Valmista hyydyke: silppua tilli ja sekoita ainekset hyvin sähkövatkaimella.

Levitä parsakaali-lohi-raejuustoseos piirakkapohjalle. Kaada päälle hyydyke ja painele parsakaalipalat hyydykkeen alle piiloon. Paista piirakkaa noin tunti, kunnes pinta on saanut kauniin ruskean värin. Piirakka hyytyy loppuun jäähtyessään.

Teksti:
Kuvat: Piia Arnould
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5