Marian turskakeitto

27.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marian turskakeitto

Ainekset

4 annosta
1 2 rkl oliiviöljyä
2 1 dl riisiä
3 2 sipulia
4 0,5 purjoa
5 2 - 3 valkosipulinkynttä
6 1 l vettä
7 1 kalaliemikuutio
8 1 kesäkurpitsa tai 200 g vihreitä papuja paloiteltuina
9 1 tl sitruunapippuria
10 400 - 500 g turskaa fileinä
11 suolaa
12 persiljasilppua

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 22 g 87 g
Proteiinia 20 g 82 g
Rasvaa 8 g 34 g
Kuitua 2 g 8 g
Energiaa kJ 1 035 4140
Energiaa kcal 247 989

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton, Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Ruokatyypit Keitot
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Varaa kaikki ainekset viereesi lieden äärelle. Kuori ja lohko sipulit. Huuhdo ja suikaloi purjo sekä kesäkurpitsa tai vihreät pavut. Leikkaa kala kuutioiksi.Kuumenna padan pohjalla öljy. Sekoita siihen riisit ja hämmennä, kunnes ne lasittuvat. Lisää sipulisilppu ja jatka sekoittamista kunnes sipulit saavat hiukan väriä. Lisää nopeasti purjosilppu ja suikaloidut valkosipulinkynnet. Sekoita ja lisää vesi. Lisää myös kalaliemikuutio, jos haluat.Kiehauta keitto. Lisää kesäkurpitsa ja kalapalat. Sekoita ja keitä kunnes riisit kypsyvät.Mausta keitto suolalla ja silppua päälle persiljaa. Tarjoa lisänä vaaleaa maalaisleipää.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5