Marenkinen hedelmäsalaatti

10.12.2004
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marenkinen hedelmäsalaatti

Ainekset

6 annosta
1 2 kpl kiiviä
2 2 kpl appelsiinia
3 1 kpl päärynä
4 1 kpl omena
5 3 kpl tummaa luumua
6 0,5 dl appelsiinimehua
7 sokeria
8 kanelia
Marenki
1 1 kpl valkuainen
2 2,5 rkl sokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 19 g 116 g
Proteiinia 1 g 7 g
Rasvaa 0 g 3 g
Kuitua 4 g 24 g
Energiaa kJ 386 2318
Energiaa kcal 92 554

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton, Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Helpot & nopeat
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuori kiivit, appelsiinit, päärynä ja omena ja pilko ne luumujen kanssa annospaloiksi. Sekoita hedelmäpalat kulhoon ja lisää sekaan appelsiinimehu ja ripaus sokeria ja kanelia. Pane seos noin tunniksi viileään maustumaan.Kuumenna uuni 200 asteeseen. Vatkaa valkuainen kovaksi vaahdoksi ja lisää sekaan sokeri lusikallinen kerrallaan. Jaa hedelmäsalaatti uuninkestäviin annoskulhoihin ja nostele päälle marenkivaahtoa. Paista annoksia uunissa noin viiden minuutin ajan, kunnes marenki on saanut kaunista väriä. Tarjoile heti.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5