Marenki-sitruunarulla

21.4.2014
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marenki-sitruunarulla

Tässä raikkaassa rullassa yhdistyvät makea marenki ja kirpeä sitruuna. Tarjoa sellaisenaan tai leivospaloina lautasella.

Ainekset

8 annosta
1 75 g kuorittuja manteleita
2 1 rkl maissitärkkelystä
3 1 rkl sitruunamehua
4 4 valkuaista
5 1,75 dl sokeria
Täyte
1 4 keltuaista
2 0,75 dl sokeria
3 1 sitruunan raastettu kuori
4 1 dl sitruunamehua
5 1 rkl maissitärkkelystä
6 1 dl vettä
7 10 g voita
Pinnalle
1 2 dl vispikermaa
2 1 rkl sokeria
3 2 tl vaniljasokeria

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 32 g 255 g
Proteiinia 6 g 48 g
Rasvaa 18 g 145 g
Kuitua 1 g 6 g
Energiaa kJ 1 324 10592
Energiaa kcal 316 2532

Reseptitiedot

Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Muna

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kuumenna uuni 150-asteiseksi. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla. Paahda manteleita uunissa 7–10 minuuttia. Murskaa mantelit.

Sekoita maissitärkkelys sitruunamehuun. Vatkaa valkuaiset hyväksi vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen samalla vatkaten. Lisää mantelirouhe ja maissitärkkelysseos ja kääntele kevyesti vaahtoon. Levitä marenki varoen leivinpaperin päälle noin 30 x 25 cm:n levyksi. Kypsennä 25 minuuttia. Kumoa pohja lämpimänä toisen leivinpaperin päälle, irrota pohjapaperi ja anna jäähtyä.

Mittaa täyteainekset voita lukuun ottamatta kattilaan. Kuumenna koko ajan sekoittaen keskilämmöllä, kunnes seos kiehahtaa. Hauduta sekoitellen pari minuuttia. Ota kattila liedeltä, sekoita täytteeseen voi ja anna jäähtyä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri rullaksi. Vatkaa kerma sokereiden kanssa vaahdoksi ja levitä tortun päälle.

Video

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: manteli marenki sitruuna
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5