Marenki-marjatorttu

4.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marenki-marjatorttu

Ainekset

1 1 paketti (400 g) pakastettua murotaikinaa
Väliin
1 2 prk ananasmurskaa
2 1 dl hillosokeria
3 (sitruunamehua)
Päälle
1 3 munan valkuaista
2 1 dl sokeria
Koristeluun
1 tuoreita marjoja, lehtiä

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 393 g
Proteiinia 35 g
Rasvaa 123 g
Kuitua 7 g
Energiaa kJ 11843
Energiaa kcal 2831

Reseptitiedot

Ruokavalio Laktoositon, Maidoton
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset, Helpot & nopeat
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kauli murotaikina sopivaksi levyksi leivinpaperilla vuoratun piirasvuoan pohjalle. Pistele levy haarukalla ja kypsennä uunin alaosassa 200 asteessa 10 minuuttia.Valuta sillä aikaa ananasmehu tölkistä kattilaan. Kiehauta ja lisää hillosokeri. Keitä pakkauksen ohjeen mukaan ja lisää ananasmurske ja hiukan sitruunamehua, jos haluat. Ota muropohja uunista. Levitä seos pohjan päälle.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää sekoittaen sokeri. Pursota näin syntyneestä marenkiseoksesta ruudukko tortun pintaan.Jatka tortun kypsentämistä uunin alaosassa vielä 15-20 minuuttia tai kunnes pinta saa kauniin värin.Koristele kakku jäähtyneenä.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5