Marenki-marjapiiras

20.3.2018
2 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Marenki-marjapiiras

Raikasta muropohja sitruunalla tai appelsiinilla ja piilota pakastemarjat mehevän marengin alle.

Ainekset

8 palaa
Pohja
1 100 g margariinia
2 2,25 dl (2 ¼ dl) vehnäjauhoja
3 1 dl tomusokeria
4 0,25 tl (¼ tl) suolaa
5 0,5 rkl sitruunan tai appelsiinin kuorta
6 2 kananmunan keltuaista
Täyte
1 2 - 3 rkl hilloa (esim. omena tai marja)
2 4 dl pakastemarjoja (esim. mustikka, vadelma, viinimarja)
3 1 rkl perunajauhoja
4 2 kananmunan valkuaista
5 1,5 dl sokeria
6 0,5 tl vaniljasokeria
Koristeluun
1 marjoja
2 tomusokeria

Ravintoaineet

Pala Resepti
Hiilihydraatteja 48 g 387 g
Proteiinia 4 g 32 g
Rasvaa 9 g 74 g
Kuitua 2 g 17 g
Energiaa kJ 1 237 9897
Energiaa kcal 296 2365

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Jälkiruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

  1. Kuumenna uuni 180 asteeseen. Voitele vuoka (halkaisija noin 20 cm).
  2. Raasta kylmä margariini raastimella karkeaksi. Nypi margariini, kuivat ainekset ja sitruskuoriraaste käsin murumaiseksi seokseksi. Lisää keltuaiset ja pyöräytä taikina palloksi.
  3. Kauli taikina jauhotetulla alustalla. Siirrä vuokaan ja painele taikinaa myös vuoan reunoille. Levitä pohjalle hillo ja marjat. Siivilöi perunajauhot päälle.
  4. Vaahdota valkuaiset ilmavaksi. Lisää sokerit vähitellen samalla vatkaten. Lusikoi valkuaisvaahto marjojen päälle.
  5. Paista uunissa 30–35 minuuttia. Anna jäähtyä. Koristele marjoilla ja tomusokerilla.
Teksti:
Kuvat: Mikko Hannula
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5