Mantelinen omenapiirakka

25.7.2016
4 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelinen omenapiirakka

Mantelinen murotaikina kätkee sisälleen reilusti omenia. Kotimaisia omppuja ei tarvitse kuoria.

Ainekset

12 annosta
Taikina
1 150 g voita tai margariinia
2 1 dl sokeria
3 1 kananmuna
4 3 dl vehnäjauhoja
5 1 pussi (80 g) mantelijauhetta
6 1 tl leivinjauhetta
Täyte
1 1 kg omenia
2 1,5 dl hillosokeria
3 2 rkl vehnäjauhoja
Lisäksi
1 0,5 dl aprikoosihilloa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 38 g 462 g
Proteiinia 4 g 52 g
Rasvaa 14 g 174 g
Kuitua 2 g 29 g
Energiaa kJ 1 269 15229
Energiaa kcal 303 3640

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Hedelmät

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Vaahdota rasva ja sokeri. Lisää muna hyvin sekoittaen. Yhdistä kuivat aineet ja sekoita taikinaan. Kääri taikina kelmuun ja nosta kylmään. Kuori ja lohko omenat. Poista siemenkodat ja viipaloi omenat. Sekoita omenaviipaleet, hillosokeri ja jauhot keskenään. Aseta irtopohjavuoan (halk. 24 cm) pohjalle leivinpaperi. Pehmennä taikina ja kauli 2/3 taikinasta levyksi ja nosta kaulimen avulla vuoan pohjalle ja reunoille. Levitä hillo taikinalle. Kaada päälle omenatäyte. Kauli loppu taikina levyksi ja nosta päälle. Nipistele reunat kiinni sormilla tai haarukalla. Paista 200-asteisen uunin alaosassa noin 35 minuuttia tai kunnes torttu on kypsä.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5