Mantelimassabriossit

27.12.2012
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelimassabriossit

Ainekset

30 kappaletta
1 150 g voita tai margariinia
2 5 dl maitoa
3 50 g hiivaa
4 0,5 tl suolaa
5 2 dl sokeria
6 1 rkl jauhettua kardemummaa
7 1 kananmuna
8 16 dl vehnäjauhoja
Täyte
1 100 g pehmeää voita tai margariinia
2 300 g mantelimassaa
3 150 g kuivattuja karpaloita tai puolukoita
Voiteluun
1 1 kananmuna
Päälle
1 2,5 dl tomusokeria
2 2 - 3 rkl punaista mehutiivistettä
Lisäksi
1 paperivuokia

Ravintoaineet

Kappale Resepti
Hiilihydraatteja 42 g 1249 g
Proteiinia 6 g 178 g
Rasvaa 10 g 306 g
Kuitua 2 g 50 g
Energiaa kJ 1 187 35614
Energiaa kcal 284 8512

Reseptitiedot

Ruokalajit Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Sulata rasva kattilassa. Lisää maito ja kuumenna kädenlämpöiseksi. Kaada yleiskoneen kulhoon tai leivontakulhoon. Sekoita nesteeseen murennettu hiiva, suola, sokeri, kardemumma ja kananmuna. Lisää osa jauhoista ja anna koneen käydä hetki. Lisää loput jauhot muutamassa erässä ja anna koneen käydä keskinopeudella kunnes taikina on kimmoisaa. Lisää tarvittaessa jauhoja. Jos teet taikinan käsin, vaivaa sitä riittävän pitkään.

Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa. Kumoa taikina jauhotetullealustalle ja vaivaa siitä ilmakuplat pois. Jaa taikina kahteen osaan. Kauli molemmat palat suorakaiteen muotoiseksi levyksi (n. 20 x 40 cm). Voitele levyt pehmeällä voilla. Raasta levyille mantelimassaa ja ripottele päälle karpalot. Kääri levy tiiviisti rullalle ja ota siitä n. 3–4 cm leveitä paloja. Nosta ne leikkauspinta ylöspäin paperivuokiin. Kohota peitettynä puolisen tuntia.

Voitele briossit vatkatulla kananmunalla. Paista 225-asteisen uunin keskitasolla, 15–20 minuuttia, kunnes ne ovat kypsiä. Jäähdytä ja valmista kuorrutus. Sekoita tomusokeri ja mehu notkeaksi. Valuta tai pursota briossien päälle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: mantelimassa pulla
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5