Mantelilohi

15.11.2008
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelilohi

Ainekset

4 annosta
1 600 g lohi- tai kirjolohifileetä
2 1,5 tl suolaa
3 1,5 rkl hunajasinappia
Leivitys:
1 0,5 dl vehnäjauhoja
2 0,5 tl jauhettua valkopippuria
3 0,5 tl suolaa
4 öljyä paistamiseen
Kastike:
1 2 rkl voita
2 1 dl mantelilastuja
3 2 dl valkoviiniä
4 2 dl ruokakermaa
5 0,5 tl suolaa
6 kastikesuurusta tarvittaessa

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 10 g 41 g
Proteiinia 35 g 141 g
Rasvaa 41 g 163 g
Kuitua 2 g 7 g
Energiaa kJ 2 420 9681
Energiaa kcal 578 2314

Reseptitiedot

Ruokavalio Munaton
Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Kala

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Paista kastiketta varten mantelit voissa kullanruskeiksi. Lisää viini, kerma ja suola. Keitä, kunnes kastike sakenee. Voit myös halutessasi suurustaa kastikkeen. Paloittele lohi annospaloiksi. Mausta suolalla ja sivele päälle sinappia. Sekoita lautasella jauhot ja mausteet. Kieritä lohipalat molemmin puolin jauhoseoksessa. Paista fileet öljyssä kauniin ruskeiksi. Siirrä tarvittaessa uuniin vielä 5 minuutiksi. Kaada kastike kalan päälle. Tarjoa keitettyjen perunoiden, joululaatikoiden ja raikkaan salaatin kera.

Teksti:
Kuvat: Timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: lohi lohifilee manteli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5