Mantelikuorrutettu kukkakaali

21.9.2015
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelikuorrutettu kukkakaali

Ainekset

4 annosta
1 800 g kukkakaalia
Manteli-juustokastike
1 50 g margariinia
2 2 rkl vehnäjauhoja
3 3 dl mantelijuomaa
4 2 dl emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima
Pinnalle
1 mantelilastuja

Ravintoaineet

Annos Resepti
Hiilihydraatteja 12 g 46 g
Proteiinia 14 g 55 g
Rasvaa 16 g 66 g
Kuitua 5 g 19 g
Energiaa kJ 1 044 4174
Energiaa kcal 250 998

Huom! Laskelmassa ei ole huomioitu: mantelilastuja

Reseptitiedot

Ruokavalio Kasvis
Ruokalajit Pääruoat, Pikku- ja alkuruoat, Lisäkkeet, Edullinen
Pääruoka-aine Kasvikset

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Keitä kukkakaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.

Teksti:
Kuvat: Laura Riihelä
© SOK
Avainsanat: kukkakaali manteli
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille
Ladataan kommentointia...

Anna arvio

1/5 5/5