Internet Explorer -selainta ei enää aktiivisesti tueta. Suosittelemme käyttämään sivustoamme esimerkiksi Google Chrome tai Mozilla Firefox -selaimilla.

Mantelikuorrutettu kukkakaali

Fork and knife
4 Annosta
Fork and knife
4 Annosta

Ainekset

800 g
Kukkakaalia

Manteli-juustokastike

50 g
Margariinia
2 rkl
Vehnäjauhoja
3 dl
Mantelijuomaa
2 dl
Emmentaljuustoraastetta, esim. mustaleima

Pinnalle

Mantelilastuja

Reseptin ainekset S-kaupat-verkkokaupasta

Valmistus

1

Keitä kukkakaali kokonaisena suolalla maustetussa vedessä 15 minuuttia. Valuta. Sulata rasva teflonkattilassa. Lisää jauhot ja sekoita hetki. Lisää mantelijuoma kahdessa erässä välillä kiehauttaen ja koko ajan sekoittaen. Lisää puolet juustoraasteesta. Kiehauta ja sekoita tasaiseksi. Nosta kukkakaali uunivuokaan. Valuta päälle juustokastike ja ripottele pinnalle loppu juustoraaste. Paista 225-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia tai kunnes pinta on ruskehtava. Paahda mantelilastut kuivalla pannulla ruskeiksi ja ripottele kukkakaalin pinnalle.

Miltä maistui?
Resepti:
Katri Schröder
Kuvat:
Laura Riihelä
Julkaistu: 21.9.2015
|
Muokattu: 15.1.2024

Ravintosisältö

Tämäkin resepti on suunniteltu hyvinvointiasi ajatellen.

Annos

100g

165

691

8,8 g

2,5 g

11,8 g

7,8 g

4,8 g

6,5 g

0,3 g

Ravintotiedot ovat suuntaa antavia. Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle, tarkista tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Ravintolaskelmassa ei huomioitu:

2 dl Emmentaljuustoraastetta, esim, mustaleima,

Mantelilastuja.

Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli