Mantelikuorrutettu joulukinkku

23.11.2007
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelikuorrutettu joulukinkku

Kuorruta kinkku mantelilastuilla. Katso ohje kinkun sulatukseen ja paistamiseen.

Ainekset

1 1 (noin 6 kg) kinkku
2 2 dl sinappia
3 2 dl korppujauhoja
4 50 g mantelilastuja

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 109 g
Proteiinia 1161 g
Rasvaa 653 g
Kuitua 13 g
Energiaa kJ 45759
Energiaa kcal 10937

Reseptitiedot

Ruokalajit Pääruoat
Pääruoka-aine Sianliha

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Kinkun sulatus

Sulata pakastettu kinkku pakkauksessaan jääkaapissa tai kylmiössä. Sulatukseen on syytä varata aikaa, jopa 5 vuorokautta.

 

Kinkun paistaminen

1. Ota kinkku hetkeksi huoneenlämpöön ennen paistamista. Kinkku on paistovalmis, kun sen sisälämpötila osoittaa vähintäin 10 astetta. Jos kinkku jää sisältä liian kylmäksi, lihasnesteet valuvat herkästi ulos ja lopputuloksena on kuiva kinkku. Pyyhi kinkun pinta kuivaksi talouspaperilla.Jos kinkussa on verkko, jätä se paikoilleen. Siirrä kinkku paistopussiin nahkapuoli ylöspäin. Sulje pussi sulkijalla. Leikkaa pieni ilma-aukko pussin yläkulmaan.

2. Työnnä lihalämpömittari paistopussin läpi kinkun paksuimpaan kohtaan. Varo, ettei mittari osu luuhun! Siirrä kinkku pusseineen uunipannulle. Paista kinkkua aluksi 200 asteessa noin puoli tuntia. Sen jälkeen laske lämpötila 100–120 asteeseen, jotta kinkku kypsyisi hitaasti mehukkaaksi. Kypsän kinkun sisälämpötila on noin 75 astetta. Muista kuitenkin, että uunista otetun kinkun sisälämpötila nousee tasaantuessaan vielä muutaman asteen. Kinkun kypsyminen kestää noin tunnin kiloa kohden, uunien erot huomioon ottaen. Peitä kypsä kinkku foliolla ja anna vetäytyä noin puoli tuntia.

3. Ota kastiketta varten talteen pussiin valunutta kinkun paistolientä. Ota kinkku pois pussista. Poista kinkun pinnalta mahdollinen verkko ja veitsen avulla kamara sekä ylimääräinen silava.

4. Kuorruta kinkku sivelemällä se ensin sinapilla ja sen jälkeen ripottelemalla pintaan korppujauhoja. Paina kinkun pintaan mantelilastuja. Kuorruta kinkkua noin 10 minuuttia 250 asteessa, kunnes pinta on kauniin kullanruskea.

Teksti:
Kuvat: timo Viljakainen ja Margareta Nygård
© SOK
Avainsanat: joulukinkku kinkku
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5