Mantelikakku

5.1.2005
0 arviota
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Mantelikakku

Ainekset

1 3 munaa
2 1,5 dl tomusokeria
3 1 rkl vaniljasokeria
4 0,5 sitruunan raastettu kuori
5 0,5 tl kanelia
6 100 g mantelijauhelmaa
Pinnalle
1 tomusokeria
Lisäksi
1 mansikoita tai hedelmiä
2 kermavaahtoa

Ravintoaineet

Resepti
Hiilihydraatteja 108 g
Proteiinia 47 g
Rasvaa 109 g
Kuitua 9 g
Energiaa kJ 6699
Energiaa kcal 1601

Reseptitiedot

Ruokavalio Gluteeniton
Ruokalajit Pikku- ja alkuruoat, Leivonnaiset
Ruokatyypit Makeat leivonnaiset
Pääruoka-aine Marjat
Makuja maailmalta Espanjalainen

Huom! Valmistettaessa ruokaa erityisruokavaliota noudattavalle kannattaa aina tarkistaa tuotteiden sopivuus pakkausmerkinnöistä.

Testattu toimivaksi

Ohjeet

Voitele ja jauhota pieni rengasvuoka mantelirouheella, jolloin kakusta tulee gluteeniton.Kuumenna uuni 175 asteeseen.Vaahdota keltuaiset. Lisää tomusokeri ja vaahdota edelleen, kunnes vaahto on valkoista ja jäykkää. Lisää mausteet ja mantelijauhe, joka voi olla jauhettu kuorimattomistakin manteleista.Vaahdota valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja lisää joukkoon varovasti käännellen. Kaada seos vuokaan ja kypsennä uunin alaosassa noin 25 minuuttia.Jäähdytä hiukan ja kumoa kakku.Viipaloi sen sisälle mansikoita ja kauden kypsiä hedelmiä. Tarjoa lisänä kermavaahtoa.

Teksti:
Kuvat: Pekka Haraste, Studio Fotoni Oy
© SOK
+ Lisää ainekset ostoslistaan (Foodie.fi)
Arvioi artikkeli
Tervetuloa ostoksille

Anna arvio

1/5 5/5